Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ здійснили монвізит до Вінницького ЦКПХ
17.10.2023
09:01

Catch-up-кампанія: фахівці ЦГЗ та Вінницького ЦКПХ верифікували мікроплан вакцинації проти кору

Фахівці Центру громадського здоров'я здійснили моніторинговий візит у Вінницький ЦКПХ, у межах якого обговорювались актуальні питання "наздоганяючої" вакцинації проти кору, а також було проведено верифікацію мікроплану. 

У зустрічі брали участь керівник відділу імунізації Центру громадського здоров'я Андрій Пашинний, лікар-епідеміолог Анфіса Лук'янова, фахівець з імунізації Ганна Яцюк, а також в.о заступника генерального директора Вінницького ЦКПХ Олександр Загоруйко, завідувачка відділу імунопрофілактики Айнур Жумабекова та фахівці відділу імунопрофілактики Інна Загайкевич і Валерій Крижановський.

"Вінницька область має одні з найвищих показників виконання мікроплану з "наздоганяючої" вакцинації. Щиро дякую колегам Центру контролю та профілактики за роботу й відповідальність перед громадянами України. Задля доохоплення тих категорій дітей, які залишились наразі невакцинованими проти кору, ми маємо налагоджувати співпрацю медиків з освітянами", — зауважив Андрій Пашинний, завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров'я. 

Також представники ЦГЗ та ЦКПХ відвідали Центр первинної медико-санітарної допомоги №5 м.Вінниця. 

Зазначимо, що у Вінницькій області з початку "наздоганяючої" кампанії з вакцинації дітей проти кору щеплення отримали майже 7968 осіб з 9103 запланованих, що становить 87,5%. 

Нагадаємо, що кір – це небезпечне інфекційне захворювання, яке викликає ускладнення: пневмонію, отит (вушна інфекція), енцефаліт (запалення мозку), паненцефаліт (захворювання головного мозку). Згідно з Календарем профілактичних щеплень, дитина має отримати 2 дози вакцини КПК — у 12 місяців та в 6 років. Ліків від кору не існує, тому вакцинація — єдиний засіб захисту від захворювання.

Щеплення можна отримати у педіатра або сімейного лікаря, дитячих точках "Спільно" у межах партнерства з UNICEF. А також скористатись послугами мобільної бригади, яка забезпечує виїзди до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб. 

Інші новини