Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я продовжує кампанію з протидії вживання тютюну — результати заходів у травні
30.05.2024
14:57

Центр громадського здоров’я продовжує кампанію з протидії вживання тютюну — результати заходів у травні

31 травня щороку відзначають Всесвітній день без тютюну. Цього дня розповідають про небезпеку його вживання; інформують про бізнес-практики тютюнових компаній, які шкодять молоді. 

Протягом травня з метою підвищення обізнаності населення щодо негативних наслідків куріння Центр громадського здоровʼя організував низку заходів, зокрема,  вебінар для регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) з презентацією: «Знай про ризик – правда про куріння, яку варто знати». Учасники події дізналися більше про шкоду куріння сигарет, електронних сигарет (вейпів), кальянів та тютюнових виробів для електричного нагрівання (ТВЕНи).

Також фахівці Центру відвідали київську школу №91. Під час заходу учні активно брали участь в обговоренні, цікавилися інформацією щодо впливу тютюну на організм людини і здоровим способом життя без тютюнового диму. У інших регіонах України експерти центрів контролю та профілактики хвороб проводили презентації на цю тематику серед учнів 7-11 класів.

Також під час кампанії з метою підтримки програми «Пріоритет охорони здоров’я в питаннях формування та реалізації політики у сфері боротьби проти вживання тютюну» фахівці ЦГЗ відвідали Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб з моніторинговим візитом. 

Центр громадського здоров’я закликає всі освітні заклади використовувати надану інформацію для популяризації здорового способу життя, а також надавати актуальну інформацію про ризики куріння. Деталі на сайті – stopsmoking.org.ua.

Інші новини