Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я провів серію тренінгів для соціальних працівників з питань доконтактної профілактики ВІЛ
02.10.2024
10:20

Центр громадського здоров’я провів серію тренінгів для соціальних працівників з питань доконтактної профілактики ВІЛ

Фахівці Центру громадського здоров’я організували та провели серію тренінгів для надавачів профілактичних послуг, зокрема соціальних працівників, з питань доконтактної профілактики ВІЛ (ДКП), комунікації та мотиваційного консультування серед ключових груп населення щодо інфікування ВІЛ.

Метою заходів було підвищення обізнаності та поліпшення професійних навичок надавачів послуг у сфері ДКП. Учасники тренінгів отримали практичні знання щодо консультування представників ключових груп населення, зокрема про: ефективність та доступність схем доконтактної профілактики в Україні, особливості лабораторних досліджень перед призначенням ДКП, питання резистентності та сероконверсії. Окремо було розглянуто різницю в підходах до консультування залежно від специфіки ключових груп.

Тренінги проходили в місті Яремче, Івано-Франківська область, участь у них взяли понад 120 надавачів послуг з усіх регіонів України.

Заходи включали практичні вправи, що допомогли учасникам краще оволодіти новими знаннями та навичками. 

«Проведення тренінгів сприятиме підвищенню якості надання послуг з доконтактної профілактики ВІЛ у регіонах та досягненню необхідних цілей Державної стратегії з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам до 2030 року. Та найголовніше — це врятовані життя людей, завдяки якісно наданим послугам», — зазначила завідувачка відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції ЦГЗ Лариса Гетьман.

Інші новини