Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я спільно з бюро ВООЗ в Україні провели конкурс «чисті руки»
29.05.2024
08:56

Центр громадського здоров’я спільно з бюро ВООЗ в Україні провели конкурс «Чисті руки»

До всесвітнього дня гігієни рук Центр громадського здоров’я спільно з бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, за підтримки МОЗ України, провели конкурс «Чисті руки».

У заході взяли участь заклади охорони здоров’я, які досягли успіхів у впровадженні гігієни рук. Зокрема, в рамках конкурсу, керівники закладів охорони здоров’я проводили миття рук відповідно до всіх правил і практик.

Створення відділу інфекційного контролю, розробка стандартних операційних процедур, моніторинг, інформаційні компанії, навчання медичних працівників забезпечать результати профілактики інфекцій та інфекційного контролю лише в комплексі з впровадженням гігієни рук

Переможцями конкурсу стали КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М. В. Скліфосовського Полтавської обласної ради», КНП «Снятинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Снятинської міської ради, КНП «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Херсонської обласної ради. 

Ці заклади, завдяки системній та злагодженій співпраці всіх учасників відділу інфекційного контролю, отримали символічні призи.

Культура дотримання гігієни рук суттєво зменшує кількість патогенних мікроорганізмів і є одним з найважливіших заходів для профілактики інфекційних хвороб. Вона підвищує рівень безпеки як лікарів, так і пацієнтів.

 

Інші новини