Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я відновлює потужний тренувальний центр на базі Філії Протичумного інституту ім. І.І. Мечнікова
10.06.2024
14:09

Центр громадського здоров’я відновлює потужний тренувальний центр на базі Філії Протичумного інституту ім. І.І. Мечнікова

Михайло Росада, гендиректор Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) та заступник Міністра охорони здоровʼя, Головний санітарний лікар України Ігор Кузін представили колективу нового директора Філії «Протичумний інститут ім. І. І. Мечникова» ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України  доктора медичних наук, професора Миколу Голубятникова. 

«Протичумний інститут», у колишньому ДУ «Український науково-дослідний протичумний інститут ім. І. І. Мечникова», за період діяльності отримав чимало здобутків у протидії інфекційним хворобам, етіологія яких особливо небезпечні патогени. Раніше працівники установи виїжджали в різні регіони з практичною допомогою по локалізації спалахів епідемій. 

З метою розвитку наукової та практичної бази інституту, Міністерство охорони здоров’я прийняло принципове рішення про входження інституту до структури Центру громадського здоров’я МОЗ. 

Центр громадського здоров’я першочергово поновив функціонування тренінгового центру з біобезпеки та біозахисту, який не використовували роками. Ця діяльність стосується лабораторної діагностики особливо небезпечних патогенів. У рамках цього провели тренінг для лікарів-бактеріологів і бактеріологів ЦКПХ на базі протичумного інституту, де вони отримали практичні навички з різних методів лабораторної діагностики холери (швидкі тести, культуральний метод, метод полімеразної ланцюгової реакції). 

Наступним кроком ЦГЗ буде розвиток напрямку реагування на епідситуації. У майбутньому, за запитом держави і наявності задач, а також відповідних фінансових ресурсів, буде здійснюватися науково-дослідницька робота у різних напрямках епіднагляду та біобезпеки країни. 

Центр громадського здоровʼя надалі постійно інформуватиме про діяльність інституту.

Інші новини