Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Цей соціальний ролик змотивує тебе пройти тест на ВІЛ
01.12.2023
18:30

Цей соціальний ролик змотивує тебе пройти тест на ВІЛ

У твоєму житті можуть статися будь-які ситуації, але твоє здоров’я у твоїх руках!

Разом із Максом Щербиною проєкт USAID "Інновації для подолання епідемії ВІЛ" зняли соціальний ролик про важливість тестування на ВІЛ, у якому кожен та кожна з нас може впізнати себе у певний момент життя. Адже неможливо все контролювати, часом випадкове знайомство або незахищений секс трапляються. 

Проте кожен та кожна з нас може контролювати те, як діяти опісля. Набратися сміливості і пройти тест на ВІЛ — це найпростіший спосіб переконатися, чи все гаразд. 

1 грудня — Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІД. У цей день усі організації у світі, які надають послуги, пов’язані з ВІЛ, об’єднуються, щоб закликати людей проходити тестування й дізнаватися свій ВІЛ-статус. 

Так у разі позитивного результату тесту людина може одразу ж розпочати прийом антиретровірусної терапії й тримати рівень вірусного навантаження під контролем. Якщо регулярно приймати ліки (щодня в один і той самий час), то з часом вірусу в організмі стає настільки мало, що він більше не шкодить ані самій людині, ані її партнерам. При невизначеному вірусному навантаженні ризик передачі ВІЛ мінімальний!  

Якщо ж результат тестування негативний, але ризики інфікуватися у твоєму житті залишаються, ти можеш почати прийом доконтактної профілактики. Це також антиретровірусна терапія, але вона працює за іншою схемою і не дає ВІЛ-інфекції проникнути в твій організм. 

Замов безкоштовний тест на ВІЛ, щоб дізнатися який шлях тобі обирати. 

На сайті https://test-vdoma.com.ua/ можна замовити оральний (слинний) тест , щоб пройти тестування у комфортному місці та у зручний час. А на сайті https://testporuch.phc.org.ua/ можна дізнатися, де розташований найближчий пункт тестування на ВІЛ, у якому соціальні або медичні працівники допоможуть пройти тест. Платформа ТЕСТпоруч розроблена у партнерстві з Центром громадського здоров’я.

А відео, яке переконає тебе зробити перший крок на користь власного здоров’я, можна переглянути тут:

Коротке відео: 

Повне відео: 

Інші новини