Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ опублікував «Посібник з управління стресом і самодопомоги під час бойових дій та в післявоєнний період для медпрацівників»
30.08.2024
14:55

ЦГЗ опублікував «Посібник з управління стресом і самодопомоги під час бойових дій та в післявоєнний період для медпрацівників»

Під час війни медичні працівники стикаються з надвисокими навантаженнями, стають свідками горя і втрат, як серед військових, так і серед цивільного населення. Щоб впоратися з надзвичайно високим рівнем стресу, медпрацівникам важливо плекати власну стійкість.

Центр громадського здоров’я у співпраці з фахівцями ДУ «Центр психічного здоров’я та реабілітації ветеранів “Лісова Поляна” МОЗ України», Інституту соціальної та політичної психології НАПН України та Центрами контролю та профілактики захворювань США (СDС), за підтримки Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR), підготував посібник з управління стресом та самодопомоги під час бойових дій та у післявоєнний період для медпрацівників.

Посібник створено як зручний і доступний інструмент, який «завжди під рукою» у разі потреби. У ньому наведено інформацію про вплив тривалого стресу і травми, способи плекання життєстійкості та посттравматичне зростання, рекомендації щодо харчування під час стресу та роль тіла як ресурсу.

Теоретичну частину посібника доповнює Робочий Зошит з практичними завданнями, зокрема, опитувальниками щодо поширених психічних розладів, вправами для відновлення ресурсу, техніками самодопомоги під час стресу.

Обидві частини Посібника сполучені гіперпосиланнями, що полегшують навігацію та забезпечують зручність у користуванні, як на компʼютері, так і мобільному телефоні.

Інші новини