Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ провів дводенний тренінг для медфахівців "Введення в АРТ"
28.02.2024
16:00

ЦГЗ провів дводенний тренінг для медфахівців "Введення в АРТ"

27-28 лютого Центр громадського здоров’я провів дводенний тренінг "Введення в антиретровірусну терапію" для медичних фахівців закладів охорони здоров’я, які вперше подалися на пакет “Діагностика, лікування та супровід осіб з ВІЛ (та підозрою на ВІЛ)”. Захід вперше за останні кілька років відбувся в офлайн-форматі - у Києві.

На тренінгу учасникам розповіли про:

  • законодавчу базу та основні нормативно-правові акти у сфері протидії ВІЛ
  • алгоритм тестування на ВІЛ
  • визначення стадії відповідно до класифікації ВООЗ 
  • призначення антиретровірусної терапії
  • профілактику та лікування опортуністичних інфекцій
  • доконтактну та постконтактну профілактику ВІЛ  

Зокрема, лікарка-інфекціоністка Відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Ольга Климова розповіла про клінічний маршрут пацієнта, медичний нагляд за людьми, які живуть з ВІЛ, а також про індикатори якості медичної допомоги тощо.

Детальною інформацією про призначення доконтактної та постконтактної профілактики, лікування ВІЛ-інфекції та основи АРТ поділилася лікарка-інфекціоністка Відділу управління та протидії ВІЛ-інфекції Наталія Риженко.

Під час тренінгу медики також відпрацювали процес ведення випадку ВІЛ-інфекції: встановлення діагнозу, призначення лікування, моніторинг лікування та підтримка прихильності пацієнта до АРТ.

До участі у заході були залучені фахівці з Чернігівської, Дніпропетровської, Полтавської, Харківської та Івано-Франківської областей. Захід був проведений за підтримки МБФ "Альянс громадського здоров'я".

Нагадуємо, що на навчальній платформі ЦГЗ можна пройти онлайн-курс "Надання послуг психологічної підтримки людям, які живуть з ВІЛ, під час війни в Україні". Він доступний за посиланням.

 

Інші новини