Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ та духовенство церков посилюють співпрацю задля сприяння вакцинації громадян проти COVID-19
11.10.2023
16:11

ЦГЗ та духовенство церков посилюють співпрацю задля сприяння вакцинації громадян проти COVID-19

Керівництво Центру громадського здоров’я зустрілось з духовенством Православної Церкви України (ПЦУ) та Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ). 

Зустріч відбулась у межах проекту ITF, який передбачає посилення співпраці з релігійними організаціями, конфесіями, громадами тощо з метою покращення превентивного реагування на випадки захворюваності на COVID-19 серед прихожан та підвищення їхнього рівня свідомості та обізнаності щодо коронавірусної інфекції. 

Так, з жовтня 2022 року по вересень 2023 року священники ПЦУ та УГКЦ посприяли проведенню 76 сесій з вакцинації проти COVID-19 для внутрішньо переміщених осіб, прихожан місцевих храмів, а також військових практично в усіх регіонах України. Загалом за їхнього сприяння вакциновано 2 203 людей у містах та селах, де мешканці не мали можливості отримати щеплення від COVID-19.  

Крім того, були підготовлені та поширені серед духовенства брошури на тему "Духовна та психологічна підтримка під час  війни", які містили рекомендації для священиків щодо спілкування з прихожанами. 

Також у засобах масової інформації опубліковано понад 30 матеріалів про співпрацю Центру громадського здоров’я з Православною Церквою України та Українською Греко-Католицькою Церквою. 

Інші новини