Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Червоні метелики пам’яті: українці з ВІЛ-статусом вшанували померлих від СНІДу
15.05.2015
03:53

Червоні метелики пам’яті: українці з ВІЛ-статусом вшанували померлих від СНІДу

15 травня 2015 року  відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню пам’яті людей, померлих від СНІДу,за участю представників державних,  неурядових структур та міжнародних партнерів які, працюють в сфері подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, громадських активістів  та ВІЛ-позитивних  громадян  України.

По всій Україні тисячі червоних метеликів* стали символом пам’яті, скорботи на надії.

Акція проходила біля меморіалу «Червона стрічка» у м. Київ. Тисячі червоних метеликів стали символом пам’яті людей, які стали жертвами  СНІДу. Від ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» на заході були присутні заступник директора з питань профілактичної діяльності, досліджень та ресурсного розвитку професор, д.м.н. Алла Михайлівна Щербинська та фахівці Центру

Під час акції, українці разом з усім світом згадали людей, які померли від СНІДу, пам’ятаючи наслідки епідемії СНІДу як великої трагедії, що забрала життя майже 30 000 людей лише в Україні. Учасники зустрічі обговорили питання загрози перерви доступу  до антиретровірусного лікування  хворих на ВІЛ інфекцію /СНІД, звернулися до прем’єр -міністра Арсенія Яценюка із закликом взяти під особистий контроль життя пацієнтів з ВІЛ.

*Метелик є світовим символом нульової дискримінації, який у цьому році було впроваджено Об'єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС).

Інші новини