Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Цьогоріч 10 регіонів України отримали ліки за підтримки Японії
30.08.2023
16:16

Цьогоріч 10 регіонів України отримали ліки за підтримки Японії

Протягом серпня 2023 року ще 11 лікарень у Донецькій, Херсонській, Сумській, Запорізькій, Київській областях  отримали нову поставку препаратів за підтримки неурядової організації Peace Winds Japan (PW). Ліки широкого вжитку різних груп та форм серед яких препарати для лікування серцево-судинних, неврологічних, хірургічних, шлунково-кишкових, інфекційних та інших захворювань закуповує та розвозить БО "100% Життя" в межах другого циклу поставок у 2023 році. 

Загалом цього року вже 23 лікарні у 10 найбільш уражених війною регіонах України отримали ліки за сприяння Японії.

"Ми дякуємо гнучкості та залученості японських партнерів, завдяки чому ми можемо оперативно постачати ліки туди, де це необхідно. Цього року за підтримки Peace Winds Japan ми спрямували вже більше 410 тисяч доларів на закупівлю ліків широкого вжитку. Наступним кроком за підтримки МЗС Японії та PW ми плануємо постачання медичного обладнання, такого як дефебрилятори, портативні УЗД апарати й інше, в регіони, де це зараз найбільш критично.  З цього приводу ми тісно співпрацюємо із Міністерством охорони здоров'я і коригуємо напрямки допомоги, виходячи з найбільш актуальних потреб", — коментує Дмитро Шерембей, голова БО "100% Життя".

Також у межах третього циклу поставок ліків "100% Життя" поставить Центру громадського здоров'я медичні препарати для мешканців Херсонської області та прилеглих територій,  які постраждали в результаті підриву росією Каховської ГЕС.

Постачання препаратів в українські лікарні відбувається  за підтримки проєкту "Медична та освітня підтримка регіонів України з гуманітарною кризою".

Проєкт реалізовує "100% Життя" в межах Меморандуму про співпрацю із неурядовою організацією Peace Winds Japan та у партнерстві із Japan Platform.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення за підтримки Японії БО "100% Життя" доставили ліки у 52 медичні заклади в найбільш постраждалих регіонах на суму близько 1,5 млн доларів.

Неурядова організація Peace Winds Japan займається підтримкою людей, які перебувають у скрутному становищі у зоні бойових дій. Організація працює у 33 регіонах світу, які стикнулись із воєнними діями і збройними конфліктами. PW бере участь у наданні екстреної гуманітарної допомоги, реконструкції та розвитку по всьому світу.

Інші новини