Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні триває "наздоганяюча вакцинація" проти кору
31.08.2023
15:46

Де краще вакцинувати дитину проти кору?

В Україні восени прогнозується високий ризик спалаху кору, тому із 17 липня в країні триває загальнонаціональна кампанія з "наздоганяючої вакцинації" дітей проти кору, які пропустили щеплення, зокрема через активні бойові дії або карантин у зв’язку з коронавірусною хворобою.  

Наразі країна повністю забезпечена вакциною КПК (проти кору, епідемічного паротиту та краснухи) для проведення цієї вакцинальної кампанії. Вакцинація саме двома дозами буде формувати повноцінний імунітет проти цих трьох типів інфекційних захворювань. 

Щеплення можна отримати у педіатра або сімейного лікаря, дитячих точках "Спільно” у межах партнерства з UNICEF. Разом з цим, в Україні діють 312 мобільних бригад, які забезпечують виїзди до віддалених районів, організованих колективів та маломобільних осіб. Вакцина надається державою безоплатно.

Центри контролю та профілактики хвороб у кожній області забезпечують умови дотримання холодового ланцюга під час зберігання та транспортування вакцин. Це дозволяє гарантувати якість вакцин та забезпечує доступність до послуги з імунопрофілактики кожного українця навіть у найвіддаленіших районах областей.

Нагадуємо, що захворювання на кір викликає тяжкі наслідки, в тому числі летальні. Ліків від хвороби не існує, тому найкращий спосіб захистити себе та інших — це вакцинація.

Інші новини