Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Формуємо громадське здоров'я  нації свідомо та відповідально
11.10.2016
22:28

Формуємо громадське здоров'я нації свідомо та відповідально

11 жовтня в прес-центрі УНІАН відбулась прес-конференція на тему: «Жовтень - міжнародний місяць боротьби з раком молочної залози. Україна на шляху формування системи громадського здоров’я».

 

До участі були запрошені представники медицини, громадськості, бізнесу i держави:

Під час прес-конференції обговорювалися практичні кроки формування в Україні культури здорового способу життя, особливо в сфері профілактики неінфекційних захворювань.

У своєму виступі Наталiя Нiзова – генеральний директор Українського Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України зазначила:

« Кожний українець має з усією відповідальністю ставитися до збереження та дбайливого ставлення до свого здоров’я. І ця відповідальність лежить у трьох площинах:

відповідальність державно-профілактичних програм;

відповідальність поведінки батьків за здоров’я їх дітей;

відповідальність медичної галузі.

На часі стало рішення Міністерства охорони здоров’я України про відкриття Центру громадського здоров’я, що повністю відповідає меті Європейської Стратегії Здоров’я 2020. На порядку денному Центру громадського здоров’я – розбудова та поширення профілактичних програм в Україні, забезпечення епідеміологічного моніторингу неінфекційних захворювань й один з важливих чинників – відповідальність суспільства та громади за збереження здоров’я».

 

Інші новини