Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
I Speak Out Now! Повідомляю зараз!  - інформаційна кампанія з протидії корупції в програмах Глобального фонду
15.03.2016
19:55

I Speak Out Now! Повідомляю зараз! - інформаційна кампанія з протидії корупції в програмах Глобального фонду

15 березня 2016 року у Міністерстві охорони здоров’я України відбувся тренінг з метою підвищення поінформованості у питаннях протидії шахрайству та корупції в програмах, що фінансуються Глобальним фондом, в якому взяли участь члени Координаційного механізму країни та основні реципієнти гранту.

Представники Офісу Генерального інспектора Глобального фонду Кріс Маршалл та Томас Фітсімонс презентували комунікаційну кампанію I Speak Out Now! Повідомляю зараз!, яка покликана привернути увагу до можливих зловживань та протиправних дій, які мають відношення до реалізації гранту ГФ.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Перегінець та директор Департаменту громадського здоров’я МОЗ України Світлана Осташко підкреслили важливість  та неприпустимість  корупційних дій у сфері охорони здоров’я, в результаті яких медичні послуги та лікувальні засоби можуть бути недоступні  людям, які їх потребують.

Офіс Генерального інспектора ГФ має бути проінформований про розкрадання грошових коштів або ліків, використання коштів ГФ в особистих цілях, фальсифікацію звітної та фінансової документації, імітацію проведення навчальних заходів, підробку та розповсюдження підроблених ліків, порушення процедури закупівель, хабарництво, здирництво, зловживання владою чи повноваженнями, конфлікт інтересів та порушення прав людини.

Впродовж тренінгу було також презентовано платформу онлайн освіти за посиланням www.ispeakoutnow.org, де можна підвищити свою поінформованість про прояви шахрайства та корупції.

Представники ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» відвідали захід.

Інші новини