Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Конгрес Європейської Асоціації Досліджень Печінки 2023
26.06.2023
10:40

Конгрес Європейської Асоціації Досліджень Печінки 2023

Експерти відділу протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності та відділу управління проектами та міжнародної співпраці Центру громадського здоров'я взяли участь у Конгресі Європейської Асоціації Досліджень Печінки 2023. 
 
Зокрема, представники ЦГЗ виступили на панельній дискусії EASL: "Елімінація гепатиту С у Європі до та після війни: які досягнення та невдачі?".
 
У своєму виступі експерти представили досвід лікування та координації програм з елімінації вірусних гепатитів B та C в Україні, обговорено виклики, пов'язані з повномасштабним вторгненням росії в Україну та пріоритетні цілі і подальші напрямки роботи. Також фахівці приділили час обговорено можливих шляхів співпраці з міжнародними партнерами.
 
Протягом панельної дискусії учасники обговорили проблеми мігрантів та доступ до програм діагностики та лікування вірусних гепатитів у сусідніх країнах для біженців з України.
 
Директор Асоціації EASL Доктор Джон Ворд висловив слова підтримки Україні в цей складний час та наголосив на важливості подальшої співпраці у сфері протидії вірусним гепатитам.
Інші новини