Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Курс "Підтримка психічного здоров’я пацієнтів в часи надзвичайних станів"
07.07.2023
13:38

Курс "Підтримка психічного здоров’я пацієнтів в часи надзвичайних станів"

Сімейний лікар - є найближчим до пацієнта медиком. Йому довіряють і тримають з ним зв’язок. Звертатись до нього за психологічною допомогою може бути доступніше та комфортніше. Для того, аби сімейні лікарі могли надавати таку допомогу Центром громадського здоров’я було напрацьовано, розроблено та опубліковано навчальний курс «Підтримка психічного здоров’я пацієнтів в часи надзвичайних станів», розрахований в першу чергу на сімейних лікарів, а також інших спеціалістів первинної ланки, в тому числі передбачена можливість участі представників всіх медичних спеціальностей. 

Пройти курс можна за посиланням: bit.ly/3O3TEim 

Наразі всі модулі курсу відкриті та доступні для опрацювання 24/7! 

Лекторами курсу стали експерти й експертки Центру психічного здоров’я при Києво-Могилянській Академії та Харківського національного медичного університету, фахівці проєкту Mental Health For Ukraine (MH4U), лікарі й лікарки практики психіатрії та первинної медичної ланки.

Лекторки й лектори курсу:

  • Анастасія Ходан, сімейна лікарка, сертифікована тренерка mhGAP;
  • Ірина Нечипорук, сімейна лікарка;
  • Павло Горбенко, психолог, психотерапевт;
  • Ірина Тимошенко-Петрова, експертка з розвитку м'яких навичок, співзасновниця соціального проєкту «Твій сімейний лікар»;
  • Анастасія Пустова, директорка зі стратегічних комунікацій, співзасновниця соціального проєкту «Твій сімейний лікар».

Курс створено у співпраці з Міністерством охорони здоров‘я України за підтримки проєкту HealthLink «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ в Україні», який реалізує БО «100% Життя» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати пов’язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. 

Наразі безоплатно отримати базову психологічну допомогу у сімейного лікаря чи педіатра можна в одному з 530 закладів первинної медичної допомоги по всій Україні, які мають підписаний контракт із НСЗУ. Цією можливістю з початку 2023 року вже скористалися понад 17 000 унікальних пацієнтів.

Інші новини