Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Медична допомога ВІЛ-інфікованим пацієнтам на  територіях Донецької та Луганської областей
14.09.2015
15:47

Медична допомога ВІЛ-інфікованим пацієнтам на територіях Донецької та Луганської областей

7-8 вересня 2015 року фахівці ДУ "Український центр контролю за соцхворобми МОЗ України" здійснили моніторинговий візит до закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу ВІЛ-інфікованим пацієнтам на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Моніторинговий візит відбувся з метою підготовки круглих столів для спільного вироблення алгоритмів подолання кризової ситуації у сфері протидії епідеміям ВІЛ та туберкульозу у Донецькій та Луганській областях та проведення оцінки стану надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на туберкульоз пацієнтам, які проживають на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Під час візиту було відвідано такі установи:

- Департамент охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації (м. Краматорськ) та Луганської обласної державної адміністрації.

- КЛПЗ  міська лікарня ім. Леніна, м. Слов’янськ.

- КЛПУ « Міський протитуберкульозний диспансер м. Краматорськ».

- Луганський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом (м. Северодонецьк).

- Северодонецька обласна станція переливання крові

- Лисичанський протитуберкульозний диспансер

- Луганський обласний ПТД м. Северодонецьк

За результатами візиту виявлено ряд проблем, які стали на перешкоді організації надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на туберкульоз пацієнтам, які проживають на підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Напрацьовані рекомендації будуть представлені на круглому столі, який відбудеться 15-16.09.2015 в місті Краматорськ та Северодонецьк.

Інші новини