Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
На Вінниччині скасували "надзвичайну ситуацію", оголошену через спалах гепатиту А
14.12.2023
12:58

На Вінниччині скасували "надзвичайну ситуацію", оголошену через спалах гепатиту А

На Вінниччині скасували "надзвичайну ситуацію", оголошену через спалах вірусного гепатиту А. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив очільник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Він нагадав, що режим НС був оголошений в області 30 жовтня 2023 року.

"На сьогодні 30 хворих доліковується стаціонарно. Це ті, хто виходять зі стадії загострення і будуть виписуватися. Залучено 11% від всього ліжкового фонду області. Вважаю, що галузь охорони здоров'я справилася зі своїм завданням", - написав Борзов. 

Медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А продовжується.

За інформацією ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб" станом на 12 грудня 2023 року на території області було зафіксовано 2 нових випадки захворювання на гепатит А, на стаціонарному лікуванні перебувають 29 пацієнтів.

Також було доручено ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області посилити нагляд за об’єктами епідемічного ризику, серед персоналу яких виявлені хворі на вірусний гепатит А.

Як повідомлялося, раніше спалах гепатиту А на Вінниччині було визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. У регіоні було посилено протиепідемічні заходи: тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. На підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення та продуктами харчування, було проведено додаткові перевірки.

Читайте також:

Гепатит А: як передається, симптоми та профілактика

На Вінниччині ліквідовано спалах вірусного гепатиту А

МОЗ про спалах гепатиту А на Вінниччині: ситуація стабілізується

Інші новини