Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Оголошуємо конкурс "Впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю: історія успіху"
28.02.2024
13:00

Оголошуємо конкурс "Впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю: історія успіху"

Центр громадського здоров’я пропонує відділам інфекційного контролю (ВІК) поділитись історіями успішного досвіду їхньої роботи за  всіма напрямами — стандартні заходи захисту, гігієна рук, епідеміологічний нагляд, адміністрування антимікробних препаратів тощо.

Так, з 1 до 29 березня 2024 року включно проходитиме конкурс "Впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю: історія успіху". Переможці отримають приємні та корисні подарунки від ЦГЗ.

Для участі в конкурсі необхідно:

1. На  Facebook-сторінці вашого закладу охорони здоров’я з 1 до 29 березня 2024 року включно опублікувати відповідну історію та прикріпити цікаві фотографії, які ілюструють розповідь.

2. Обов’язково зробити репост допису про конкурс з Facebook-сторінки ЦГЗ.

3. Відмітити власну публікацію додавши хештег #ВІК_ІсторіяУспіху.

Автори 5 найкреативніших та найцікавіших історій, виконаних відповідно до умов конкурсу, отримають корисні призи для колективу ВІК. Також ці розповіді будуть опубліковані на Facebook-сторінці Центру громадського здоров’я. 

Організатори на власний розсуд визначать найцікавіші історії та зв’яжуться з їхніми авторами через Facebook. Приклад призів — на фото:

На світлинах ВІК можуть бути: колектив відділу; навчальний процес; забезпечення інфраструктури і ресурсів для дотримання гігієни рук (наприклад, розміщенням засобів гігієни рук у точках догляду); досвід впровадження інженерних заходів інфекційного контролю; різноманітні відзнаки, нагороди у сфері впровадження профілактики інфекційного контролю; відділення (наприклад, клінінгу, репроцесингу) тощо.

У публікаціях ми хочемо дізнатись ваші історії, наприклад, про: фахівців у складі ВІК; оцінки, моніторинг, навчання, успішно виконані за час роботи та з допомогою ВІК; впровадження адміністративних, інженерних та індивідуальних заходів захисту та профілактики інфекцій; забезпечення та розбудову відділень (наприклад, відділ клінінгу, аптека згідно з галузевими стандартами); співпрацю з міжнародними організаціями; здобуття грантів, проєктів щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю (наприклад, відкриття відділу клінінгу в межах співпраці із CDC); лабораторний компонент (до прикладу, отримання лабораторією сертифікату якості ДСТУ EN ISO 15189, робота за методологією EUCAST, впровадження WHONET); виконання локального мікробіологічного моніторингу, побудова кумулятивних антибіотикограм; нагляд за ІПНМД та догляд за інвазивними девайсами; зменшення використання антибактеріальних препаратів тощо.

Приклад історії успіху

"Ми — колектив відділу інфекційного контролю N-cької лікарні. Керівник відділу, епідеміолог та клінічний фармацевт – це наша команда, сформована з грудня 2022 року. За цей час ми щоквартально проводили моніторинг виконання периопераційної антибіотикопрофілактики. Це дозволило нам виявити надлишкове використання цефтриаксону (кожне 3 призначення) та низький – цефазоліну. Результати моніторингу дозволили покращити якість використання антибіотиків у хірургічних відділенням: в 2,7 разу менше використовують цефтриаксон, а середня тривалість профілактики знизилась на 1,5 дні. Це дозволило зекономити за рахунок оптимізації використання та  зниження потреби у закупівлі препаратів…".

Інші новини