Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Операція «Вакцинація»: запрошуємо на виставку й квест, присвячену щепленням та історії боротьби людства проти страшних хвороб
26.06.2024
15:06

Операція «Вакцинація»: запрошуємо на виставку, присвячену щепленням та історії боротьби людства проти страшних хвороб

З 29 червня по 7 липня у столичному Музеї науки відкриється виставка Операція «Вакцинація», присвячена щепленням та історії боротьби людства проти страшних хвороб. В межах експозиції 29-30 червня діти також зможуть пройти тематичний квест, щоб більше дізнатися про вакцинацію та виграти приз!

Цьогоріч світ відзначає 50 років Розширеної програми імунізації, завдяки якій вдалося досягти неймовірних результатів:

  • зупинити епідемію і повністю подолати натуральну віспу;
  • знизити циркулювання дикого вірусу поліомієліту на 99%;
  • зменшити смертність від кору на 75%;
  • захистити від правця у 13 разів більше новонароджених.

Загалом щороку щеплення рятують 3,5-5 млн життів. Саме здобуткам вакцинації й присвячена виставка у Музеї науки, на якій можна буде дізнатися про історію та сучасність боротьби із небезпечними хворобами. 

Крім того, 29-30 червня відвідувачі й самі перетворяться на першовідкривачів. Адже в межах експозиції пройде квест, у якому діти та підлітки зможуть власноруч шукати на території музею приховану інформацію про щеплення та протидію різним захворюванням. Не надто складний і довгий, але цікавий квест допоможе краще запам'ятати важливі знання про вакцинацію, а найбільш вправні гравці отримають доступ до тематичної фотобудки!

В Україні є обов'язковою вакцинація проти 10 найнебезпечніших інфекційних хвороб: туберкульозу, кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту, гепатиту B, гемофільної інфекції типу b, кору, краснухи та паротиту. Вакцинація від них є не лише обов’язковою, а й безплатною.

Кожній людині варто знати про календар щеплень, який виглядає ось так: 

https://phc.org.ua/sites/default/files/users/user90/Vaccination_Calendar.png

Проєкт Операція «Вакцинація» в Музеї науки розроблено агенцією соціальних проєктів та медіа Platfor.ma за ініціативи бюро ВООЗ в Україні, Міністерства охорони здоровʼя та Центру громадського здоровʼя за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Інші новини