Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Перший відеокурс про права людей, які живуть з ВІЛ, доступний у мережі
25.10.2018
14:00

Перший відеокурс про права людей, які живуть з ВІЛ, доступний у мережі

Спецпроект «Знай свої права!» — про і для людей, які живуть із ВІЛ, та їхніх рідних. Матеріали відеокурсу також розроблено для медичних і соціальних працівників, правозахисників, громадських активістів, працівників поліції, чиновників.

Ініціатор проекту — БО «100 відсотків життя».

Авторами контенту є експерти Української Гельсінської спілки з прав людини і Тетяна Краснопольська, спеціалістка програм лікування ВІЛ, ВГ та ЗПТ Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

Тетяна Краснопольська: «Сьогодні в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли спільними зусиллями держави та неурядових організацій за підтримки донорів створені всі підстави для подолання епідемії ВІЛ-інфекції.

Але й досі, коли ми стикаємося із інформаціє про ВІЛ, це майже завжди має негативний відтінок. Тому надважливо, щоби будь-хто мав вільний доступ до інформації про ВІЛ.

Потрібно усвідомити, що наразі діагностика, лікування та профілактика ВІЛ — це просто, швидко та безкоштовно. У вас є право знати про свій статус, отримати якісне лікування та жити повноцінним життям день за днем».

У відеолекціях розглянуто питання дискримінації людей з ВІЛ, медичні, соціальні та сімейні права, є поради, як спілкуватися з правоохоронцями тощо.

Курс створено, щоб допомогти людям, які живуть з ВІЛ, розібратися зі своїми правами, навчити розрізняти ключові порушення прав і ефективно їх захищати.

Проект складається із шести тем: дискримінація, сімейні права, медичні права, соціальні права, спілкування з поліцією, захист прав.

Курс містить експертні відеолекції, тематичні інтерв’ю, практичні тести і спеціальні інформаційні довідки.

Перейти до вілеокурсу: https://www.ed-era.com/lzv-rights/.

Відеокурс «Знай свої права» є частиною комплексного проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні» (HealthLink) за підтримки USAID.

Інші новини