Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Подолання антимікробної резистентності в центрі уваги Центру громадського здоровʼя
16.05.2024
15:10

Подолання антимікробної резистентності в центрі уваги Центру громадського здоровʼя — зустріч з міжнародними партнерами у Кракові

Керівництво Центру громадського здоров’я взяло участь у зустрічі партнерів Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), які працюють, зокрема, у сфері подолання антимікробної резистентності в Україні. Захід проходив з 14 по 15 травня у Кракові, Польща.

Учасники обговорили хід виконання заходів з подолання антимікробної резистентності на національному рівні та в окремих областях України, а також визначили пріоритети в подоланні антимікробної резистентності на наступний програмний рік.

“За прогнозами ВООЗ, антибіотикорезистентність вже у 2050 році може забирати до 10 млн людських життів щорічно в усьому світі. Та для України ця проблема набула особливої загрози у звʼязку з війною росії. Тому дуже важливо налагодити з партнерами взаємодію, яка грунтується на основі національних інтересів та пріоритетів України”, - зазначив Генеральний директор Центру громадського здоровʼя МОЗ України Михайло Росада.

Участь у зустрічі також взяли представники CDC (Атланта), регіонального офісу CDC (Тбілісі), офісу в Україні CDC, ICAP при Колумбійському університеті, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Асоціації лабораторій громадського здоров'я (APHL) та Європейського товариства клінічної мікробіології та інфекційних хвороб (ESCMID).

Зустріч матиме продовження в Україні з 20 по 21 травня, де учасники сконцентрують увагу на узгодженні планів партнерів CDC з національним.

CDC спiльно з Урядом України, Міністерством охорони здоров'я, Центром громадського здоров'я МО3 і іншими партнерами-виконавцями, включаючи ІCAP при Колумбійському університеті та Всесвітню організацію охорони здоров'я, працюють разом над реалізацією заходів, що фінансуються в рамках проектy міжнародної технічної допомоги “Пiдвищення рiвня безпеки глобального здоров'я: посилення систем епiдемiологiчного нагляду та готовностi громадського здоров'я на глобальному рівні на підтримку відновлення системи охорони здоров'я України”.

 

Інші новини