Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ взяли участь у Національному Форумі
14.12.2023
09:00

Політична декларація з питань боротьби з туберкульозом: фахівці ЦГЗ взяли участь у Національному Форумі

Фахівці Центру громадського здоров'я взяли участь в Національному Форумі "Роль ОГС та ТБ спільноти у впровадженні рішень політичних декларацій Зустрічей високого рівня ООН 2023 року в контексті реалізації заходів державної політики протидії туберкульозу", що тривав 12 та 13 грудня. 

Учасниками заходу також стали міжнародні та українські фахівці зі Stop TB Partnership, Civil Society Engagement Mechanism for UHC2030 (CSEM), Альянсу громадського здоров'я, TB Europe Coalition, Партнерства "Зупинимо туберкульоз. Україна", Координаційного хабу з підготовки спільнот та громадянського суспільства до ЗВР ООН, Centrul PAS та багато інших.

Темою обговорення стали питання впровадження рішень Політичної декларації Наради високого рівня ООН з питань боротьби з туберкульозом, державної політики у сфері подолання туберкульозу, ролі громадянського суспільства у реалізації державної політики та зміцнення співпраці. 

"Громадянське суспільство України є надійним партнером держави у досягненні цілей, спрямованих на подолання туберкульозу та підтримку людей, яких торкнулось це захворювання. Тільки об’єднуючи зусилля і ресурси, ми здатні стримати негативний вплив війни на поширення захворювання на туберкульоз серед українців та сприяти врегулюванню ситуації. Неурядові та пацієнтські організації завжди активно долучаються до реалізації стратегічних напрямків, визначених Міністерством охорони здоров’я як на основі національних пріоритетів, так і спираючись на міжнародні документи та зобов’язання", — зазначила Яна Терлеєва, завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров'я. 

Нагадаємо, Політична декларація була прийнята та підтримана Україною на зустрічі високого рівня Генеральної Асамблеї ООН з питань туберкульозу у вересні 2023 року. 

Інші новини