Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Прес-анонс: Всесвітній день боротьби з туберкульозом: разом ліквідуємо туберкульоз!
22.03.2016
16:10

Прес-анонс: Всесвітній день боротьби з туберкульозом: разом ліквідуємо туберкульоз!

24 березня об 11:00 у приміщенні Українського кризового медіа центру (м.Київ, вул.Хрещатик, 2 Український дім) відбудеться прес-брифінг з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, в якому візьмуть участь Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, Старший портфоліо менеджер Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією Георгій Сакварелідзе,  Директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» професор Наталія Нізова та представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) в Україні Андрій Славуцький.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається щороку 24 березня, на згадку  того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну паличку. Метою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і об’єднати зусилля щодо ліквідації цієї хвороби. Цьогорічним гаслом дня боротьби з туберкульозом виступає заклик «Разом ліквідуємо туберкульоз!».

У 2015 році за даними Центру медичної статистики МОЗ України в Україні захворіло на туберкульоз близько 30 000 осіб. Помирає від цього захворювання близько 5000 хворих на рік, тобто кожен 6-й хворий на туберкульоз, не дивлячись на те, що сьогодні це цілком виліковне захворювання.  Один хворий на туберкульоз інфікує в середньому за рік близько 100 осіб, з яких 10 захворіють на туберкульоз. 

Питання протидії туберкульозу  в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. Наразі відбувається посилення міжвідомчого та міжгалузевого комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу в рамках принципово нової за своїми концептуальними засадами Програми протидії туберкульозу на 2017 – 2021 роки, роботу над якою розпочато під егідою Міністерства охорони здоров’я України.

Організатором прес-брифінгу виступає ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами  МОЗ України.

Інші новини