Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Пройдіть онлайн-тест та визначте свій ризик виникнення цукрового діабету
14.11.2023
13:03

Пройдіть онлайн-тест та визначте свій ризик виникнення цукрового діабету

Цукровий діабет в Україні займає 3-тє місце за поширеністю після серцево-судинних хвороб та онкології. Окрім того, його перебіг часто безсимптомний, тому вчасна діагностика вкрай важлива. Найбільш поширеним, переважно серед дорослого населення, є цукровий діабет 2 типу. Онлайн-тест Центру громадського здоров’я допоможе визначити індивідуальний ризик цукрового діабету 2 типу.

Тест можна заповнити самостійно або ж під час прийому в лікаря. Результат не є діагнозом, він вказує на ймовірний ризик виникнення хвороби. Лише сімейний лікар на основі результату може краще зрозуміти алгоритм подальших дій та дати вам відповідні рекомендації.

Посилання на тест: https://diabetes.phc.org.ua/

Пам’ятайте, люди часто можуть довгий час не відчувати симптомів цукрового діабету 2 типу, тому захворювання може бути діагностовано вже тоді, коли виникли ускладнення.  

Онлайн-тест розроблено Центром громадського здоров’я разом з Україно-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я» в межах проєкту «Мисливці за діабетом». Цей тест є Формою оцінки ризиків цукрового діабету 2 типу, що є частиною Уніфікованого клінічного протоколу первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Цукровий діабет 2 типу», затвердженого Наказом МОЗ №1118. А отже – він може бути використаний сімейним лікарем у медичній практиці. 

Читайте також:

14 листопада – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом: все, що потрібно знати про гірку хворобу із солодкою назвою

У столичному головпоштамті проведуть безкоштовне вимірювання рівня глюкози в крові до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

Як три авіакатастрофи щодня: у Європі від цукрового діабету 2 типу передчасно помирає понад мільйон кожного року



 

Інші новини