Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Результати засідання Комітету з програмних питань Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу
15.09.2017
17:20

Результати засідання Комітету з програмних питань Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

15 вересня 2017 року відбулося чергове засідання Комітету з програмних питань Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу під головуванням Генерального директора Центру громадського здоров’я Наталії Нізової.

Завідувач Центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров’я Яна Терлеєва, директор департаменту лікування закупівель та управління поставками МБФ «Альянс громадського здоров’я» Сергій Філіпович та провідний фахівець з національних та міжнародних програм в сфері лікування туберкульозу БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юрій Варченко доповіли про стан узгодження пропозицій щодо запиту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Консультант проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» Олена Нечосіна презентувала та винесла на обговорення проект спільного наказу МОЗ України та Мінсоцполітики «Про затвердження методичних рекомендацій з організації надання соціальних послуг у сфері протидії захворюванню на туберкульоз та поширенню хвороб, зумовлених ВІЛ-інфекцією».

Віталій Легков, член Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу підняв питання професійної захворюваності медичних працівників на ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та вірусними гепатитами. Нагальним питанням є забезпечення фінансування профілактичних програм і заходів у виробничому середовищі.

Доповідач Валентина Коляда, начальник відділу сприяння розвитку молоді та утвердження здорового способу життя департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України наголосила на важливості державної фінансової підтримки програм за пріоритетом «Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді». 

Інші новини