Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розширення закладів із послугами ЗПТ та впровадження моніторингу соціально значущих хвороб: експерти ЦГЗ відвідали підрозділи Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, що впроваджують ЗПТ
03.07.2023
17:20

Розширення закладів із послугами ЗПТ та впровадження моніторингу соціально значущих хвороб: експерти ЦГЗ відвідали підрозділи Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, що впроваджують ЗПТ

Експерти Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) здійснили моніторингові візити технічної підтримки до підрозділів Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні у Ніжині та Чернігові, що впроваджують замісну підтримувальну терапію (ЗПТ). 

 У ході візиту фахівці ЦГЗ зустрілись та обговорили з керівництвом закладу та медичними працівниками поточну ситуацію з впровадженням ЗПТ та потреби, що є у закладів. Експерти обговорили питання фарменеджменту, шляхи покращення якості надання медичної допомоги та інструменти залучення нових пацієнтів. Також поспілкувались з пацієнтами та соціальними працівниками. 

 “Не дивлячись на бойові дії ми маємо забезпечити належну якість медичної допомоги по всій території України, де це можливо та максимально підготуватись до якнайшвидшого відновлення медичної допомоги уразливим групам населення одразу після деокупації всіх областей. Наразі є питання, які потребують вирішення як на рівні закладу, так і на рівні області. Розширення мережі закладів, що впроваджують ЗПТ, впровадження інформаційної системи ”Моніторинг соціально значущих хвороб“ тощо - те, про що говорили з керівництвом профільних закладів під час моніторингових візитів, - розповідає Андрій Птащенко, головний фахівець з управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності ЦГЗ. 

Моніторингові візити технічної підтримки забезпечують ефективну комунікацію між експертами ЦГЗ та медичними працівниками на місцях, побачити реальний стан справ та скоригувати найбільш пріоритетні напрямки роботи. 

Інші новини