Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Рух "Київ - вільний від СНІДу" - мер міста Києва Віталій Кличко підписав Паризьку декларацію
06.04.2016
21:07

Рух "Київ - вільний від СНІДу" - мер міста Києва Віталій Кличко підписав Паризьку декларацію

6 квітня 2016 року мер міста Києва Віталій Кличко підписав Паризьку декларацію, чим приєднався до руху найвпливовіших міст світу у їх спільній боротьбі з епідемією СНІДу. Мета ініціативи, яка називається FAST TRACK CITIES, до 2030 року - остаточно побороти СНІД через активну протидію епідемії у великих містах, де проживають майже 70% всіх людей, які живуть з ВІЛ. Для цього вже до 2020 року за рахунок впровадження інноваційних муніципальних підходів до профілактики ВІЛ, доступу до лікування, підтримки хворих та інформування населення повинні бути виконані цілі «90-90-90».

До всесвітнього руху мерів вже приєднались мери більш ніж 60-ти міст-мегаполісів, серед яких:Анн Ідальго, мер Парижа, Франція; Віталій Кличко, мер Києва, Україна; Білл де Блазіо, мер Нью-Йорка, США.

Віталій Кличко, мер міста Києва: «Київ входить до 200 міст світу, які спільними діями можуть подолати глобальну епідемію СНІДу. Ми повинні продемонструвати відповідальність перед киянами та поєднавши зусилля з міжнародною спільнотою упередити розповсюдження хвороби і зробити все, щоб подолати епідемію СНІДу».

Яцек Тишко, Директор ЮНЕЙДС в Україні: «Київ є першим містом в Україні і всьому регіоні Східної Європи, яке приєдналось до Глобальної ініціативи найвпливовіших міст. Підписавши сьогодні Паризьку декларацію, мер Віталій Кличко посилає потужний сигнал іншим містам країни і регіону щодо важливості подолання епідемії СНІДу, як запоруки сталого розвитку міст та місцевих громад».

Чому великі міста мають особливе значення для боротьби зі СНІДом?

1. Чверть всіх людей в світі, які живуть з ВІЛ, мешкають у 200 мегаполісах

2. Україна входить до 30 країн, на які припадає 89% всіх нових випадів ВІЛ у світі

3. Подолати глобальну епідемію СНІДу можливо, якщо зупинити її у великих містах

4. Для того, щоб зупинити епідемію СНІДу в Україні потрібно зупинити її у 10 найбільших містах країн, передусім у Києві

З детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням:

http://changeua.com/kiyiv-vilniy-vid-snidu/

Інші новини