Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Щороку в Україні помирає близько 500 тис осіб через неінфекційні захворювання
03.03.2017
15:12

Щороку в Україні помирає близько 500 тис осіб через неінфекційні захворювання

Щороку Україна втрачає від неінфекційних захворювань близько півмільйона людей, при чому приблизно 400 тис осіб –  внаслідок хвороб серцево-судинної системи та онкологічних захворювань.

Про це сьогодні заявив під час прес-конференції у зв'язку зі стартом всеукраїнського фітнес-туру «Живи танцюючи» заступник генерального директора з нагляду за неінфекційними хворобами Центру громадського здоров’я МОЗ України Владислав Збанацький.

«Щороку країна втрачає від неінфекційних захворювань близько півмільйона людей, з яких приблизно 400 тис - це «жнива» хвороб серцево-судинної системи та онкологічних захворювань. Однією з основних причин цих захворювань є нездоровий спосіб життя, зокрема, тютюнопаління, надмірне вживання алкоголю, нездорове харчування та низька фізична активність. На жаль, в Україні більше 10% людей ведуть малорухомий спосіб життя і що найгірше – високі показники серед вікової категорії 18-29 років. Відсоток низької фізичної активності у неодружених та розлучених в півтора рази вищий ніж у людей, що пов’язані шлюбом», - підкреслив Владислав Збанацький.

«Ми всі маємо зрозуміти, що наше особисте здоров’я передусім потрібно нам самим. І ми маємо самі нести відповідальність за своє здоров’я, як перед собою, так і перед нашими рідними та перед суспільством», - зауважив Владислав Збанацький.

Він також додав, що Центр громадського здоров’я МОЗ України вітає ініціативи, що покликані збільшити показник фізично активного населення та завжди підтримує кроки, що роблять наших громадян здоровими.

Інші новини