Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
“Тютюн — зло. Доведено наукою!”: у столичному Музеї науки на ВДНГ пройде тематична виставка
10.01.2024
12:06

“Тютюн — зло. Доведено наукою!”: у столичному Музеї науки на ВДНГ пройде тематична виставка

У Києві в інтерактивному Музеї науки МАН на ВДНГ з 11 по 14 січня пройде тематична виставка Центру громадського здоров’я за підтримки ГО “Життя“ “Тютюн — зло. Доведено наукою!“, приурочена запровадженню нових норм у сфері боротьби з тютюнокурінням. 

В Україні куріння забирає в середньому 130 000 життів на рік. Попри те, що безліч наукових досліджень говорять про смертельну небезпеку куріння, компанії-виробники роблять усе, щоб кількість курців не зменшилась, а через привабливий дизайн упаковок навіть намагаються залучити нових споживачів, – молодь та підлітків, які найбільше піддаються подібним маркетинговим маніпуляціям. І про це важливо знати як дорослим, так і дітям, адже засади здорового способу життя закладаються змалку. 

Захід відбудеться у Музеї науки МАНУ. Мала академія наук України — державний заклад позашкільної освіти. Пріоритет МАН — розвивати наукове та критичне мислення українських підлітків. Разом із закладом хлопці й дівчата роблять перші кроки в науці, створюють дослідницькі проєкти і перзентують їх на міжнародних змаганнях, перетворюють ідеї та інноваційні бізнес-проєкти. Крім того, МАН популяризує науково-доказовий контент на широкий загал: серед освітян, школярів, їхніх батьків, усіх охочих.

У ході виставки відвідувачі зможуть більше дізнатись про: 

  • нове маркування упаковок тютюнових виробів з медичними попередженнями, які мають доведену ефективність, та сервіс, який допоможе кинути курити або підтримати близьку людину, яка кидає; 
  • негативний вплив тютюну і диму на різні системи організму людини;
  • шкоду електронних сигарет та тютюнових 
  • шкоду від пасивного куріння;

До відкриття виставки Міністерство охорони здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні, Центр громадського здоров’я, Держпродспоживслужба та ГО “Життя” проведуть спільний брифінг щодо нових норм маркування пачок тютюнових виробів та останніх досягнень у сфері боротьби з вживанням тютюну. 

Учасники брифінгу: 

  • Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар;
  • Андрій Скіпальский, національний координатор з питань неінфекційних захворювань, Бюро ВООЗ в Україні;
  • Наталя Гриб, в. о. завідувачки відділу профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ) ЦГЗ; 
  • Шевченко Ольга Петрівна, заступник Голови Держпродспоживслужби; Кобельков Олег Валентинович, начальник відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами;
  • Дмитро Купира, виконавчий директор ГО «Центр громадянського представництва «Життя».

Початок брифінгу: 10:00

Місце проведення заходу: м. Київ, вул. Академіка Глушкова 1 (ВДНГ), Павільйон №23

Контактна особа: h.svystun@phc.org.ua, +38(096)321-46-45

Графік роботи музею для відвідувачів: 

Середа-П'ятниця 11:00-17:00 

Субота-Неділя 11:00-19:00

 

 

 

Інші новини