Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Києві на день презерватива можна безкоштовно отримати кондоми та протестуватися на ВІЛ, сифіліс та вірусні гепатити
12.02.2024
15:41

У Києві на день презерватива можна безкоштовно отримати кондоми та протестуватися на ВІЛ, сифіліс та вірусні гепатити

До Міжнародного дня презерватива Центр громадського здоров’я та БО “100% Життя. Київський регіон” організують у Києві точку тестування на ВІЛ-інфекцію, сифіліс та вірусні гепатити В і С. 

Тестування відбудеться у ТРЦ “Гулівер” та триватиме з 12:00 до 16:00. Пройти його зможуть усі охочі. Кожен, хто протестується, отримає презенти, зокрема, презервативи, лубриканти, стікер-паки та іншу сувенірну продукцію.  

Також на заході можна буде отримати консультацію щодо статевого здоров’я та профілактики інфекцій, які передаються статевим шляхом.

Коли: з 12:00 до 16:00 13 лютого 

Де: м. Київ, Спортивна площа, 1а (ТРЦ “Гулівер”)

Довідкова інформація:

Презерватив - метод бар'єрної контрацепції, який за умови правильного використання одночасно захищає від інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), ВІЛ-інфекції та незапланованої вагітності. 

Зокрема, статевий шлях - це найпоширеніший спосіб інфікування ВІЛ в Україні. У 2023 році таким шляхом інфікувалися 8 тис. 677 людей. За приблизними оцінками станом на кінець 2023 року в Україні проживає близько 248 тис. осіб із ВІЛ.

Наразі майже кожна третя людина з ВІЛ не знає про свій статус. Тому саме тестування допоможе вам виявити інфекцію та розпочати терапію, яка збереже ваше життя.

Водночас, впродовж останніх років в Україні вдалося значно розширити географію послуг з тестування на ВІЛ, завдяки чому зросла й кількість людей, які живуть із ВІЛ та знають про свій статус. Зокрема, безоплатно протестуватися на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс можна у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта, у найближчому Центрі СНІДу чи кабінеті "Довіри", в кабінетах інфекційних захворювань поліклініки або консультаційно-діагностичного центру, в неурядових організаціях та мобільних амбулаторіях тощо. Безкоштовний швидкий тест на ВІЛ можна замовити за допомогою сайту або чат-боту ТЕСТпоруч.

Захистіть себе і партнера - користуйтеся презервативами та регулярно проходьте тестування на поширені інфекції, які передаються статевим шляхом.

 

Інші новини