Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Медики обговорили зі священниками небезпеку антибіотикорезистентності
06.05.2024
17:42

У Києві на тренінгу медики обговорили зі священниками небезпеку поширення антибіотикорезистентності

Щоб зменшити темпи розповсюдження антибіотикорезистентності серед вірян та зберегти їх здоров'я, у Києві  відбувся інноваційний тренінг для священнослужителів  Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.

Захід був організований Центром громадського здоров’я і спрямований на підвищення обізнаності про проблему стійкості до антибіотиків та пропаганду їх правильного використання.

Під час тренінгу учасники обговорили важливість раціонального використання антибіотиків та його вплив на майбутні покоління. Адже стійкість до протимікробних препаратів – серйозна проблема не лише для України, а й неабияка загроза для людства. Це може призвести до того, що інфекційні хвороби, які сьогодні лікуються швидко й без наслідків, наприклад пневмонії, можуть стати смертельно небезпечними для багатьох людей.

"Здоров’я людей – це збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я всього суспільства шляхом спільних зусиль лікарської спільноти та представників різних професій. Ми, як представники духовенства,  несемо відповідальність перед майбутніми поколіннями. І спілкуючись зі своїми парафіянами  маємо їх не лише підтримувати, а й розповідати про таку важливу річ, як турбота про своє здоров’я. Тут важливо, аби люди не займалися самолікуванням. Лише лікар може чітко визначити, коли варто приймати антибіотики та які саме”, – розповів отець Михайло.


 

Інші новини