Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Києві проводять онлайн-опитування про ментальне здоров'я містян
04.10.2023
16:25

У Києві проводять онлайн-опитування про ментальне здоров'я містян

У застосунку "Київ Цифровий" стартувало опитування щодо ментального здоров’я містян. Його мета – оцінити стан ментального здоров’я киян та визначити потреби щодо психологічної підтримки. 

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

"Щодня ми переживаємо стресові події, які можуть негативно впливати на наше самопочуття. Ментальне здоров’я впливає на те, як ми думаємо, відчуваємо та поводимося. Я розумію, що говорити про ментальне здоров’я може бути важко. Але ми хочемо, щоб ви знали, що ви не одні. Опитування, яке ми запустили, допоможе краще зрозуміти, як місто може допомогти киянам, які переживають стрес та тривогу", – написала вона.

Результати опитування представлять до Всесвітнього дня психічного здоровʼя, що відзначається 10 жовтня.

Як взяти участь в опитуванні щодо ментального здоров’я?

Зайдіть у розділ "Опитування" у застосунку "Київ Цифровий" та дайте відповіді на запитання. У соціологічному дослідження можуть взяти участь усі користувачі з верифікованим профілем. 

Пройти опитування можна за посиланням: https://kvd.page.link/TPypxnBQQFbv7fN58

Нагадаємо, ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле.

В Україні впровадили програму ментального здоров’я "Ти як?" за підтримки Олени Зеленської. Місія програми – надати всім українцям психологічну допомогу та навчити навичок самодопомоги. Довести, що звертатися по таку допомогу – не слабкість, не забаганка й не соромно, а відповідально й по-дорослому.

Інші новини