Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українські фахівці вивчали американський досвід реагування на техногенні катастрофи
25.02.2019
17:47

Українські фахівці вивчали американський досвід реагування на техногенні катастрофи

19–20 лютого відбулися командно-штабні міжнародні навчання, організовані Агентством зі зменшення загрози Міністерства оборони США (DTRA).

Заходи було організовано на базі Інституту державного управління у сфері цивільного захисту і присвячено реагуванню на аварію, пов’язану з дією хімічних речовин та великою кількістю постраждалих.

Крім фахівців ЦГЗ, до навчань були залучені спеціалісти ДСНС України, Міністерства охорони здоров’я, Національної поліції, Нацгвардії, Міністерства екології та природних ресурсів тощо.

«Участь у подібних навчаннях дає змогу тестувати засоби у змодельованих умовах, передбачених національним планом реагування на надзвичайні ситуації. Спільна участь представників основних зацікавлених міністерств та відомств сприяє посиленню міжвідомчої комунікації та координації у сфері готовності та реагування на надзвичайні ситуації», — розповідає Леся Кучерява, лікар-лаборант-гігієніст відділу реагування на надзвичайні події та ММСП Центру громадського здоров’я МОЗ України, яка брала участь у заходах.

Учасники навчань виконували завдання в умовах змодельованої аварійної ситуації: вчилися шукати та ідентифікувати постраждалих, координувати дії екстрених служб на місці аварії та у лікувальних закладах для забезпечення транспортування постраждалих, визначали належні зони відчуження на місці хімічної аварії та прилеглій території для координації діяльності рятувальників.

За підсумками навчання всі учасники отримали сертифікати.

Представниця організаторів Мішель Рене повідомила, що DTRA ініціюватиме перед Міністерством оборони США продовження навчань в Україні.

Інші новини