Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні більше не повинно бути перебоїв з поставками вакцин – Віктор Ляшко
23.04.2019
14:37

В Україні більше не повинно бути перебоїв з поставками вакцин – Віктор Ляшко

Міністерство охорони здоров'я України, Центр громадського здоров'я МОЗУ та міжнародні партнери докладають значних зусиль для посилення заходів з імунопрофілактики, включно із закупівлею вакцини та запровадження багаторічного планування відповідних програм.

«В напрямку посилення імунізації в Україні за минулий рік зроблено більше ніж на попереднє десятиліття. Найголовніше - трирічне планування та забезпечення безперебійної поставки вакцин в країну, нові методи їхнього планування та розподілу. В Україні більше не повинно бути перебоїв з поставками вакцин», - заявив перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я Віктор Ляшко.

У 2018 р. вперше за десять років зафіксовано позитивну тенденцію з охоплення профілактичними щепленнями за всіма інфекційними хворобами, включеними до Національного календаря профілактичних щеплень. Водночас, триває найбільший за останні десять років спалах кору, високим залишається ризик для поширення інших вакцинокерованих хвороб.

Для консолідації зусиль та встановлення середньострокових та довгострокових пріоритетів та завдань спільно з ВООЗ та іншими партнерами наразі розробляється Стратегія національної програми імунізації та захисту населення від інфекцій, які можна попередити завдяки вакцинації, і дорожню мапу до 2022 року.

Нагадаємо, що 22-23 квітня в Херсоні відбувся семінар, присвячений покращенню рівнів охоплення щепленнями через розбудову регіональних центрів громадського здоров’я. Семінар відбувася за підтримки представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні. Разом з експертами ВООЗ у заході взяли участь керівники та фахівці національного та регіональних центрів громадського здоров’я, лабораторних центрів МОЗ України.

Інші новини