Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Відбулося спільне засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та оперативного штабу МОЗ України з попередження поширення поліомієліту
09.08.2018
10:00

Відбулося спільне засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та оперативного штабу МОЗ України з попередження поширення поліомієліту

7 серпня в Міністерстві охорони здоров’я України відбулося спільне засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та оперативного штабу МОЗ України з попередження поширення поліомієліту.

На засіданні було обговорено проект Стратегії розвитку імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, яких можна запобігти проведенням імунопрофілактики до 2022 року. Проект Стратегії, який нещодавно пройшов громадське обговорення, був схвалений учасниками засідання та рекомендований для подальшого подання Міністерством охорони здоров’я на затвердження до Кабінету Міністрів України.

На засіданні було розглянуто процес реалізації рішення Уряду про можливість багаторічного планування закупівлі вакцин. На виконання зазначеного рішення, Міністерством було розроблено та затверджено Методику та Порядок формування потреби в медичних імунобіологічних препаратах. Центр громадського здоров’я представив учасникам засідання проведені результати розрахунків трирічної потреби в медичних імунобіологічних препаратах (вакцинах) та медичних виробах, які необхідні для профілактичних щеплень на 2018-2020 роки.

Окремим питанням були розглянуті можливі для України сценарії проведення додаткових заходів з імунізації проти поліомієліту. Оскільки низькі рівні охоплення профілактичними щепленнями в попередні роки нівелюють всі раніше досягнуті успіхи з ліквідації поліомієліту та сертифікації України, як території, вільної від циркуляції дикого поліовірусу. 

«Я вважаю, що цей склад керівництва Міністерства охорони здоров’я досить серйозно і ґрунтовно відноситься до проблем імунопрофілактики. Про це я підкреслював на засіданні комісії з біобезпеки при РНБО. Я можу порівнювати різні періоди, і сьогоднішня команда дійсно здійснює ці заходи дуже активно і прогресивно», - зазначив у ході обговорень та дискусій Володимир Павлович Широбоков, голова Національної технічної групи  експертів з питань імунопрофілактики, академік НАН та НАМН України, завідувач кафедри мікробіології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. 

Інші новини