Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
«ВІРЮ - НЕ ВІРЮ»: В УКРАЇНІ СТАРТУЄ ІННОВАЦІЙНА КАМПАНІЯ З ПРОФІЛАКТИКИ ВІЛ
13.09.2016
17:45

«ВІРЮ - НЕ ВІРЮ»: В УКРАЇНІ СТАРТУЄ ІННОВАЦІЙНА КАМПАНІЯ З ПРОФІЛАКТИКИ ВІЛ

15 вересня 2016 року об 11:00 у прес-центрі УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4, конференц-зал) відбудеться прес-конференція з нагоди презентації нової хвилі інноваційної кампанії з профілактики ВІЛ «Вірю – Не вірю». Вона є продовженням Всеукраїнської інформаційної кампанії «Не дай СНІДу Шанс». Обличчям кампанії стала Посол доброї волі ЮНЕЙДС у Східній Європі та Центральній Азії пані Віра Брежнєва.

У прес-конференції візьмуть участь в.о. Міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун, Керівник Проекту «Консультування з ВІЛ/СНІД та підтримка інституцій», який виконує GIZ в Україні, пан Ніколас Хемпель, Регіональний директор ЮНЕЙДС у країнах Східної Європи та Центральної Азії пан Віней Салдана, Директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» (УЦКС) професор Наталія Нізова, а також Посол доброї волі ЮНЕЙДС у Східній Європі та Центральній Азії пані Віра Брежнєва.

Кампанія «Вірю - Не Вірю» нагадує: «Не вір словам – вір лише фактам!». Кожен охочий має змогу безпосередньо пройти онлайн-тест (viryuneviryu.com), щоб перевірити власні ризики, пов’язані з випадковими знайомствами.  Кампанія проходить у 2 етапи: перший – розміщення інформаційних матеріалів (білборди та сітілайти), які провокують подумати про безпеку сексуальних стосунків;  наступний - розміщення зовнішньої реклами з ключовими правилами відповідальної поведінки щодо особистої профілактики ВІЛ (тестування на ВІЛ-інфекцію та користування презервативами). Також триває розробка нової інтерактивної електронної платформи, з якої можна буде дізнатися головні факти про ВІЛ-інфекцію та СНІД. 

Ця кампанія об’єднала зусилля Уряду України та міжнародних організацій - Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Уряду Німеччини.

Згідно з останніми дослідженнями міжнародних експертів, українське суспільство не володіє достатньою інформацією щодо ВІЛ/СНІДу, зменшення особистих ризиків інфікування ВІЛ та необхідності відповідальної поведінки. Зокрема, у 2015 році понад 60% опитаних респондентів серед загального населення та 67% опитаних серед молоді у віці від 15 до 24 років не проходили тест на ВІЛ. А 38% населення України не користуються презервативами, тому що довіряють своєму сексуальному партнеру. Також у суспільстві і досі побутують хибні стереотипи про СНІД ,наприклад, 28% опитаних українців вважають, що інфікуватись ВІЛ можна через укус комара. Тож нова хвиля кампанії «Не Дай СНІДу Шанс» покликана мотивувати українське суспільство до тестування на ВІЛ, відповідальної поведінки та користування презервативами.

Реєстрація на місці за редакціними посвідченнями.

Інші новини