Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Як провести "солодкий" День Святого Валентина без шкоди для організму?
14.02.2024
09:15

Як провести «солодкий» День Святого Валентина без шкоди для організму?

Незалежно від того, проведете ви День Святого Валентина наодинці або ж зі своїм партнером, варто подбати про корисну вечерю. Нехай це свято стане ще однією нагодою проявити любов до себе, свого тіла й до того, хто поряд.

Вечеря на День закоханих може бути не лише смачною, а й корисною. Пояснюємо, як провести 14 лютого без шкоди для фігури й самопочуття.

Подбайте про те, щоб страви, приготовані на романтичну або просто вечерю наодинці, були легкими й корисними. Уникайте переїдань, обмежуйте споживання оброблених продуктів з високим вмістом жиру, солі (не більш ніж 5 г на добу) та цукру (до 50 г).

Віддавайте перевагу білому м’ясу, адже споживання червоного, як свідчить одне з недавніх досліджень, може збільшувати ризик виникнення цукрового діабету 2 типу.

Обирайте морську рибу, рибні страви рекомендовано їсти 2-3 рази на тиждень. Подбайте про те, щоб на столі під час вечері на День закоханих були овочі та фрукти. Рекомендовано вживати 4-5 порцій овочів та фруктів щодня (400-600 г).

На гарнір приготуйте цільнозернову кашу, це може бути гречка, нешліфований рис. Для приготування пасти обирайте тверді сорти пшениці.

Сформувати тарілку здорового харчування вам допоможе сервіс «ПроЗдорове»: http://www.prozdorove.com.ua/ration.

Що стосується алкоголю, відмовтеся від його вживання й проведіть День Святого Валентина тверезо, нехай п’янкий стан вам дарує кохання. ВООЗ наголошує: безпечної дози алкоголю не існує, ризики для здоров’я починаються з першої краплі.

Попри те, що День закоханих асоціюється із солодощами, мінімізуйте їхнє вживання. Не забувайте про рекомендацію ВООЗ: не більш ніж 10 чайних ложок доданого цукру. Тож відмовтеся під час вечері від вживання підсолоджених напоїв та випічки. Замість традиційних солодощів розтопіть чорний шоколад, додайте до нього ягоди й фрукти. Їжте фрукти і сухофрукти, запікайте яблука і гарбуз з корицею та горіхами.

Отже, плануючи День Святого Валентина, подбайте про те, щоб святкова вечеря не обернулася поганим самопочуттям і важким ранком.

Матеріал підготовлено в рамках Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Інші новини