Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
"Захисти своє кохання!": у Києві до Дня презерватива тестували усіх охочих на поширені статеві інфекції
14.02.2024
15:06

"Захисти своє кохання!": у Києві до Дня презерватива тестували усіх охочих на поширені статеві інфекції

У Києві відбулася акція “Захисти своє кохання!”, організована Центром громадського здоров’я та БО “100% Життя. Київський регіон” до Міжнародного дня презерватива, який щорічно відзначається 13 лютого.

Захід відбувся у столичному ТРЦ “Гулівер”. Відвідувачі центру могли безкоштовно протестуватися на ВІЛ-інфекцію, сифіліс і вірусні гепатити В і С, а вже за 15 хвилин дізнатися результати тестування. 

На важливості використання презервативів для збереження сексуального здоров'я наголосила головна фахівчиня відділу ЦГЗ з управління та протидії ВІЛ-інфекції Поліна Притуляк. 

“На початку 2024 року під наглядом закладів охорони здоров’я перебувало понад 157 тисяч ВІЛ-позитивних осіб, понад 70% з яких інфікувалися саме статевим шляхом. Водночас, за прогнозами наразі в Україні може проживати близько 248 тисяч осіб із ВІЛ”, - розповіла вона.

За словами фахівчині, ці дані свідчать про те, що наразі майже кожна третя ВІЛ-позитивна людина не знає про свій статус. Відтак, конче важливо використовувати бар'єрну контрацепцію та тестуватися на ВІЛ-інфекцію та захворювання, які передаються статевим шляхом.

Загалом тестування пройшли понад 250 людей. Крім того, усі охочі отримали безкоштовні презервативи, лубриканти, стікер-паки, а також консультацію щодо безпечного сексуального життя.

Нагадуємо, що правильно використаний презерватив збереже ваше здоров’я та захистить вас від усіх небажаних наслідків незахищеного сексу. Як правильно користуватися презервативом та чому це важливо читайте за посиланням. А для перевірки своїх знань щодо правильного використання кондомів проходьте тест від ЦГЗ.

 

Інші новини