Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Запрошуємо на вебінар «Стратегії підтримки військових: як запобігти психосоціальним ризикам через родинну та суспільну підтримку»
26.09.2024
17:22

Запрошуємо на вебінар «Стратегії підтримки військових: як запобігти психосоціальним ризикам через родинну та суспільну підтримку»

Центр громадського здоров’я запрошує працівників центрів контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ), відповідальних за психічне здоровʼя, та всіх охочих взяти участь у вебінарі «Стратегії підтримки військових: як запобігти психосоціальним ризикам через родинну та суспільну підтримку»

Зустріч відбудеться 30 вересня з 10:00 до 11:30 на платформі  Zoom за посиланням:  

Join Zoom Meeting 

https://us06web.zoom.us/j/85335410026?pwd=gacc3WR2uzEHtMoDkab34Ps37laMGX.1 

Meeting ID: 853 3541 0026 

Passcode: 098716 

Формат заходу передбачає доповідь і час для запитань та коментарів учасників вебінару. 

Успішна інтеграція військових у цивільне життя є складним процесом, що потребує комплексної підтримки. Родина та спільнота можуть відігравати ключову роль у полегшенні цього процесу, що впливає на загальний рівень благополуччя військовослужбовців та ветеранів. Війна зачіпає кожного із нас, тож потрібно враховувати досвіди як військових та ветеранів, так і їх близьких. Під час зустрічі слухачі матимуть змогу дізнатися про особливості спілкування з військовими та ветеранами, їх родинами, дізнатися власний досвід від військовослужбовиці запасу та дружини військового. 

Спікери:  

Микола Неміш - волонтер проєкту "Як ти, брате?", лікар-психіатр, психотерапевт, завідувач поліклінікою КНП "ПСИХІАТРІЯ" 

Олександр Чаморсов - ветеран, головний психолог Гарячої лінії кризової підтримки Українського ветеранського фонду, травматерапевт 

Ірина Скрипка - дружина військовослужбовця, військовослужбовиця запасу 

На вебінарі будуть висвітлені такі аспекти: 

  • особливості спілкування з військовими та ветеранами, етикет спілкування з військовими та ветеранами; 
  • роль родин ветеранів у їх адаптації, запобігання самогубствам і профілактика залежностей, групи підтримки для військових та ветеранів; 
  • досвід військової служби та роботи із втратою;  
  • досвід пар, які разом несуть військову службу;  
  • повернення до цивільного життя, проблеми і турботи із яким стикаються ветерани та їх родини. 

Матеріал підготовлений у рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» (https://howareu.com/), ініційованої першою леді Оленою Зеленською. 

Інші новини