Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Здорова нація – міцна країна: Як у Києві відзначали День фізичної культури і спорту (фото)
11.09.2023
14:07

Здорова нація – міцна країна: Як у Києві відзначали День фізичної культури і спорту (фото)

Лише 6% українців 2-3 рази на тиждень займаються фізичними вправами, для більшості ж населення характерна гіпокінезія – тобто недостатній рівень рухової активності. Низька рухова активність провокує виникнення захворювань, які підвищують ризик інсульту та інших серцево-судинних захворювань. Тому промоція фізичної культури серед населення вкрай важлива.  

9 вересня у День фізичної культури і спорту на Контрактовій площі Києва відбувся великий захід під гаслом "Здорова нація – міцна країна", присвячений популяризації фізичної культури серед населення. Захід відбувся за організації Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, спортивних федерацій України та Центру громадського здоров’я. 

Серед безлічі активних спортивних локацій гості свята мали можливість проконсультуватись з експертами ЦГЗ щодо здорового харчування, рухової активності, профілактики інсульту, дізнатись про дієві методи відмови від куріння та перевірити основні показники здоров’я, які впливають на ризик виникнення серцево-судинних захворювань. 

"Збереження здоров’я населення для нас постійний пріоритет, а з кожним новим днем повномасштабного вторгнення росії цей пріоритет лише зростає. Тому поєднання місій Центру та Міністерства молоді та спорту – необхідний крок у формуванні культури та популяризації здорового способу життя, фізичної активності і спорту як важливої складової профілактики серцево-судинних захворювань та здоров’я кожного українця", – зазначає завідувачка відділу профілактики неінфекційних захворювань Центру громадського здоров’я Ірина Сорока.

За словами директора Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Андрія Ребрини, фізична активність важлива також для підтримки психічного здоров’я та міцності морального духу населення, і саме регулярна міжгалузева співпраця – запорука успіху у цьому напрямку.

"Умови війни підкреслюють важливість фізичної культури і спорту для збереження здоров'я та морального духу нації. Тому сьогодні, більше ніж коли-небудь, потрібно популяризувати фізичну культуру і спорт, а співпраця всіх громадських організацій та державних структур є ключем до успіху в цій справі. Ми маємо на меті розвивати людський потенціал та пропагувати здоровий спосіб життя серед усіх верств населення, щоб забезпечити майбутнє нашої країни", – додав Андрій Ребрина. 
 

У заході брали участь спортсмени, тренери спортивних федерацій, чемпіони та призери Олімпійських та Всесвітніх ігор, почесні гості, експерти у сфері громадського здоров’я та лікарі.

У рамках заходу були активні локації від федерацій неолімпійських та національних видів спорту, активні локації від федерацій олімпійських видів спорту, майстер-класи від провідних спортсменів, локація "Активні парки – локації здорової України" та "Містечко здоров’я" Центру громадського здоров’я України. 

Єднаймось задля перемоги!

 

Інші новини