Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом
01.12.2016
18:44

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом в Києві відбулася ціла низка акцій, спрямованих на підвищення уваги до проблеми епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Команда Центру громадського здоров’я МОЗ України долучилася до глобального флешмобу до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом –“Hands up for #HIVPrevention” (ми за профілактику ВІЛ/СНІДу). Таким чином учасники продемонстували підтримку ключових програмних дій UNAIDS: тестування на ВІЛ/СНІД, гендерна рівність, запобігання передачі вірусу від матері до дитини, використання презервативів, інвестування в профілактику ВІЛ/СНІДу та інші.

Зранку представники ЦГЗ МОЗ України взяли участь в акції Мережі ЛЖВ «АБОНЕМЕНТ НА ЖИТТЯ» біля меморіалу «Червона стрічка». 2016 рік став в багатьох сенсах переломним в житті українців, які живуть з ВІЛ. Вперше бюджет на охорону здоров'я було збільшено на 2 млрд грн, фінансування програми з протидії епідеміі ВІЛ зросла на 132%. Проект бюджету узгоджений Кабміном і пройшов перше читання у ВРУ. Ми віримо, що до кінця 2016 року ВРУ схвалить його повністю!

Все це - результат безперервної боротьби людей, що живуть з ВІЛ за свої права - право на життя.

Також, у Всесвітній день боротьби  з ВІЛ/СНІД в Києві відкрився перший центр інтегрованої допомоги, в якому ВІЛ позитивні наркозалежні пацієнти одночасно зможуть отримувати  декілька видів лікування: від наркозалежності, ВІЛ та туберкульозу.

Відкриття центру інтегрованої допомоги – проект, що реалізує Представництво Фундації АнтиСНІД-США в Україні, AIDS Healthcare Foundation  (AHF) на базі  КМНКЛ «Соціотерапія», та у партнерстві з КМКЛ №5, МБФ «Альянс громадського здоров’я» та за підтримки КМДА. Заступник Генерального директора ЦГЗ МОЗ України, Алла Михайлівна Щербінська подякувала всім партнерам та міжнародним організаціям за велику виконану роботу на шляху до відкриття такого центру.

О 12.00,  у парку Шевченка у Києві відбувся молодіжно інформаційно-просвітницька акція «MUSIC FEST – ЗРОБИ ТЕСТ», організована Альянсом громадського здоров’я спільно з партнерськими громадськими організаціями. Під час акції навпроти червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка вперше розгорнули найбільшу в Україні «Червону стрічку» довжиною 20 метрів!

Інші новини