Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
14 764 людини отримали дозу вакцини від кору в рамках ДЗІ на Хмельниччині
23.05.2019
17:29

14 764 людини отримали дозу вакцини від кору в рамках ДЗІ на Хмельниччині

Станом на 22 травня 2019 року в рамках додаткових заходів імунізації (далі — ДЗІ) на Хмельниччини було вакциновано 14 764 особи, що складає 52,9% від запланованої кількості, з яких 38,2% дітей і 76,2% дорослих. Мобільними бригадами щепленнями охоплено 6903 осіб (2096 дітей та 4807 дорослих).

Рішення щодо проведення додаткової імунізації населення було прийнято на засіданні комісії з ТЕБ та НС при Хмельницькій ОДА в рамках спецоперації з імунізації, ініційованої Міністерством охорони здоров’я України. Мета — підвищити рівень охоплення щепленнями, щоб захистити жителів області від кору.

Наголошуємо, що з початку 2019 року на кір в Україні захворіло більше 50 000 осіб, що вже дорівнює загальній кількості хворих за весь 2018 рік. Для боротьби з поширенням захворювання ДУ «Центр громадського здоров’я закликає Обласні державні адміністрації кожної області, де зафіксовано значну кількість хворих, своїм рішенням долучитися до проведення ДЗІ та підвищити рівень щепленого населення в області.

Нагадуємо, що Наказом Міністерства охорони здоров’я України №958 від 23 квітня 2019 року «Про внесення змін до Календаря профілактичних щеплень в Україні» знято вікові обмеження на безкоштовне щеплення вакциною КПК (проти кору, паротиту та краснухи). Зараз безоплатно щепитися від кору зможуть дорослі будь-якого віку. Вакцинація гарантована всім дорослим, які:

  • контактували з хворими (вакцинацію рекомендовано зробити впродовж 72 годин);
  • не хворіли на кір та не мають підтверджених даних про щеплення у медичній карті;
  • за результатами аналізів на наявність антитіл IgG не мають імунітету проти кору.

Дорослій людині достатньо зробити одне щеплення проти кору для формування імунітету.

Детальніше про нові умови щеплення читайте тут.

 

Інші новини