Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
17 листопада Стельмах О.М. взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції "Інфекційний контроль та антимікробна резистентність"
17.11.2016
19:37

17 листопада Стельмах О.М. взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції "Інфекційний контроль та антимікробна резистентність"

17 листопада радник Генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України з питань туберкульозу Стельмах Ольга Михайлівна взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції "Інфекційний контроль та антимікробна резистентність". Конференція була організована Всеукраїнською асоціацією інфекційного контролю та антимікробної резистентності і відбувалася в НМАПО ім. П.Л. Шупика 

З привітальним словом виступив ректор Національного медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика академік НАМН України Вороненко Юрій Васильович. 

Конференцію відкрила доповідь "Антимікробна резистентність та інфекції, асоційовані з медичною допомогою в Україні" від професора, Глави Національного комітету України з інфекційного контролю та антимікробної резистентності Салманова А.Г. 

Упродовж конференції піднімалися таки важливі питання, як викорситання протимікробних препаратів в практиці сімейного лікаря, сучасні аспекти лікування дисбіозу, роль матеріально-технічного забезпечення мікробіологічних лабораторій у впровадженні досліджень згідно вимог EUCAST та інших міжнародних стандартів.

В роботі конференції взяли участь міжнародні гості з США, Туреччини та Сербії. 

На науково-практичній конференції відбулося обговоренню шляхів розв’язання актуальних проблем інфекційного контролю та антимікробної резистентності у рамках асоціації Україна – ЄС. Також було окреслено шляхи до підготовки Стратегічного плану дій України з інфекційного контролю та антимікробної резистентності і впровадження міжнародних стандартів раціонального використання антимікробних препаратів.

Інші новини