Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
18 вересня ВООЗ випустила «Глобальний звіт із туберкульозу — 2018»
20.09.2018
13:30

18 вересня ВООЗ випустила «Глобальний звіт із туберкульозу — 2018»

ВООЗ видає звіт про туберкульоз щороку з 1997 р. Цей випуск опубліковано до зустрічі високо рівня ООН з питань туберкульозу, яка відбудеться 26 вересня у Нью-Йорку. У ньому викладено сучасну оцінку епідемії туберкульозу на глобальному, регіональному та національному рівнях.

Найважливішою проблемою залишається те, що в усьому світі туберкульоз є однією з перших десяти причин смерті. Мільйони людей продовжують хворіти на туберкульоз рік у рік. За розрахунками ВООЗ, 2017 р. на туберкульоз у світі занедужало близько 10 млн людей, з-поміж них 1 млн — це діти. Також у 2017 р. туберкульоз став причиною смерті 1,6 млн осіб, із котрих 300 000 мали поєднану інфекцію ВІЛ/ТБ.

Також ВООЗ повідомляє, що Україна належить до країн, де кількість хворих на мультирезистентний туберкульоз є однією з найбільших у світі. Крім того, Україна ввійшла до п’ятірки держав з найвищою кількістю зареєстрованх випадків ТБ із розширеною резистентністю — 1 097 випадків у 2017 р. Утім, наші показники мають тенденцію до зниження, за останні роки ВООЗ відзначає зниження кількості нових випадків ТБ на 10% та зменшення на 3% кількості випадків мультирезистентного ТБ серед нових випадків.

Докладна інформація про глобальні та регіональні профілі, а також дані щодо ключових показників за останній доступний рік для всіх країн будуть викладені ВООЗ у середині жовтня 2018 р. за посиланням http://www.who.int/tb/publications/global_report/en/.

Завантажити «Глобальний звіт із туберкульозу — 2018» англійською мовою.

Інші новини