Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
2021 рік стане роком вакцинації проти COVID-19
24.02.2021
17:38

2021 рік стане роком вакцинації проти COVID-19

24 лютого 2021 року Роман Родина, генеральний директор Центру громадського здоров’я України, узяв участь у дискусії «Чи стане 2021 роком вакцинації в Україні?» в Українському кризовому медіацентрі.

Насамперед Роман Родина привітав із початком вакцинальної кампанії: «Від сьогодні приступають до роботи мобільні бригади, які будуть вакцинувати медиків, які працюють у закладах, що надають допомогу хворим на COVID-19. Вакцини вже відправлені в регіони — Київ і Київську область, Чернігівську, Черкаську, Житомирську, Вінницьку та Полтавську області».

Роман Родина нагадав, що вакцинальна кампанія в Україні розгортається відповідно до Дорожньої карти з вакцинації проти COVID-19. Штаб із вакцинації збирається щотижня та відповідно до поточної ситуації вносить до неї зміни чи уточнення.

Роман Родина наголосив, що першочергово вакцинуватимуть членів мобільних бригад та медпрацівників ковідних лікарень, які виявили бажання вакцинуватися. Через 28 днів їм буде введена друга доза вакцини. Далі будуть вакцинувати військових та літніх людей, які проживають у закладах інтернатного типу.

Цей цикл буде тривати 27 днів і поступово будуть залучатися додаткові мобільні бригади, які пройдуть відповідне навчання.

«Наразі ми отримали 500 тисяч доз вакцини. На першому етапі було заплановано щепити близько 367 тисяч людей за умови 100% охоплення. Тому поступово буде розгортатися другий етап вакцинації й надлишкові вакцини будуть відправляти в пункти щеплень у закладах первинної медичної допомоги», — говорить Роман Родина.

Для першого і другого етапу буде організовано 3 150 пунктів щеплень і сформовано 315 мобільних бригад. Усього в процесі вакцинальної кампанії буде залучено 4 250 пунктів щеплень та сформовано понад 430 мобільних бригад.

Вже запущено інформаційний портал про вакцинацію vaccination.covid19.gov.ua, де публікується вся актуальна та достовірна інформація про перебіг вакцинальної кампанії в Україні. Також створений Комунікаційний центр при Центрі громадського здоров’я України, який разом із партнерами готує масштабну кампанію з підвищення лояльності до вакцинації та інформування про вакцинальну кампанію від COVID-19.

«Зараз у нас з’явилася реальна можливість протидіяти COVID-19. Тому закликаю всіх людей вакцинуватися! Це вакцинокерована інфекція, ми можемо нею управляти завдяки щепленням. Чим більше людей буде вакциновано, тим швидше ми повернемося до звичного життя», — наголошує Роман Родина.

Інші новини