Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
46-а Всесвітня конференція зі здоров’я легень в Кейптауні, ПАР
17.12.2015
14:00

46-а Всесвітня конференція зі здоров’я легень в Кейптауні, ПАР

2- 6 грудня у м.Кейптаун, ПАР відбулася 46-а Всесвітня конференція зі здоров’я легень (The 46th Union World Conference of Lung Health) , яку відвідали більше 4000 фахівців з усього світу.

Цього року конференція пройшла під гаслом: «Новий порядок», в ході якої прозвучали доповіді про завдання ВООЗ у боротьбі з туберкульозом та представлена ​​епідемічна ситуація щодо туберкульозу та ВІЛ-інфекції у різних країнах світу.

На порядку денному стоїть: лікування туберкульозу з лікарською стійкістю мікобактерій і діагностика та лікування туберкульозу на тлі ВІЛ-інфекції. Країнами з високим тягарем туберкульозу залишаються Індія, Китай, Росія, Україна і Пакистан.

Впродовж заходу було оголошено про впровадженні нових протитуберкульозних препаратів (бедаквілін і деламанід), створення нових дев'ятимісячних схем хіміотерапії з їх застосуванням, також вперше визнана необхідність впровадження нових форм протитуберкульозних препаратів, особливо в дитячій практиці. Серед важливих тем конференції пролунала проблема тютюнопаління та вперше - можливості хірургічного лікування туберкульозу легень. Провідними світовими експертами у протидії туберкульозу були представлені перші результати лікування туберкульозу з МЛС МБТ із застосуванням деламаніда в дитячій практиці.

Експерти наголосили про необхідність збільшення фінансування урядів різних країн світу програм боротьби із захворюванням на туберкульоз, закупівлю нових протитуберкульозних препаратів, збільшення податків на тютюнову продукцію та поліпшення соціальних програм по відношенню до малозабезпечених верств населення.

Захід відвідала заступник директора з організації протитуберкульозних заходів ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» Яна Терлеєва.

Анонсовано, що наступна Всесвітня конференція зі здоров’я легень відбудеться з 25 по 29 жовтня 2016 року, у м. Ліверпуль, Англія.

Інші новини