Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
«Активуй здоров’я»: Київ проводить ранкову зарядку з  Уляною Супрун
04.04.2017
12:30

«Активуй здоров’я»: Київ проводить ранкову зарядку з Уляною Супрун

7 квітня 2017 року о 9 ранку на території оглядового майданчику Маріїнського парку (м. Київ, вул. Грушевського 7) з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, відбудеться ранкова зарядка за участі в.о. Міністра охорони здоров’я України доктора Уляни Супрун, представників Уряду України, КМДА та студентів київських вищих навчальних закладів. Ранкову зарядку проведе відомий фітнес тренер Аніта Луценко.

Захід проводиться з метою привернення уваги громадськості до здорового способу життя та мотивування українців більше рухатися і активно відпочивати. Учасники заходу, своїм прикладом, нагадають українцям, що здоровий спосіб життя це легко і не вимагає багато зусиль і часу.

Ранкова зарядка проводиться за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні, Центру громадянського представництва «Життя», Асоціації «Українські центри нових технологій здоров'я» та фітнес туру «Живи танцюючи».

За додатковою інформацією звертатися до Сергія Іващенка
email: ivaschenko.serhiy@gmail.com, тел.: 0931992500

Інформаційна довідка:
За даними ВООЗ, брак фізичної активності було визначено четвертим основним фактором ризику в оцінках рівня смертності у світі (причина 6% смертей в усьому світі). Трьома факторами, що його випереджають, є високий кров’яний тиск (13%), вживання тютюну (9%) і високий рівень глюкози в крові (6%). Надмірна вага та ожиріння відповідальні за 5% глобальної смертності.

Недостатня фізична активність оцінюється як основна причина у приблизно 21–25% випадків раку грудей і товстої кишки, 27% випадків діабету і приблизно 30% випадків ішемічної хвороби серця. Було доведено, що регулярна фізична активність зменшує ризик коронарної хвороби серця й інсульту, діабету, гіпертонії, раку товстої кишки, раку грудей і депресії. На додаток, фізична активність є ключовою складовою витрат енергії, і таким чином, є основоположною для балансу енергії і контролю ваги.

Інші новини