Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Аналіз та інтерпретація ТБ-даних: тренінг для лікарів
16.11.2015
13:13

Аналіз та інтерпретація ТБ-даних: тренінг для лікарів

З 09 листопада 2015 року за фінансової  підтримки Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією проведено серію дводенних тренінгів «Аналіз та інтерпретація ТБ - даних» для головних лікарів та завідувачів організаційно – методичних відділів  протитуберкульозних закладів Волинської, Київської, Закарпатської, Івано – Франківської, Житомирської, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей.

Увагу фахівців було привернуто до епідеміологічних основ розвитку туберкульозного процесу, найважливіших складових процесу управління та прийняття управлінських рішень на всіх його етапах, відповідно до ланок епідеміологічного процесу та механізмів забезпечення якості, верифікації даних. Учасникам тренінгу був наданий матеріал з питань аналізу та інтерпретації показників виявлення, захворюваності, поширеності, смертності на ТБ та ко-інфекцію ТБ/ВІЛ.

Практичні заняття в групах дали змогу провести аналіз основних епідеміологічних показників туберкульозу (захворюваність, поширеність, смертність, летальність в когорті) та розробити пропозиції для прийняття відповідних управлінських рішень. Регіональним фахівцям був представлений інструмент для розрахунку тягаря туберкульозу, з яким вони працювали впродовж тренінгу.

 

 

Інші новини