Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Cемінар зі стратегічного планування розвитку регіональної системи моніторингу та оцінки у сфері протидії туберкульозу
15.06.2016
18:18

Cемінар зі стратегічного планування розвитку регіональної системи моніторингу та оцінки у сфері протидії туберкульозу

09-10 червня 2016 року в м. Києві в рамках виконання Програми Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією «Інвестиції заради впливу на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції»  відбувся семінар зі стратегічного планування розвитку регіональної системи моніторингу та оцінки у сфері протидії туберкульозу.

У зазначеному заході взяли участь фахівці УЦКС, Державної пенітенціарної системи, Міністерства оборони України, Державного закладу «Центр медичної статистики МОЗ України», заступники головних лікарів з організаційно-методичної роботи та керівники відділу моніторингу і оцінки заходів протидії туберкульозу обласних протитуберкульозних закладів України.

У ході семінару учасники отримали інформацію щодо поточної епідемічної ситуації з туберкульозу в Україні, результатів реалізації завдань та заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз впродовж 2012-2015 років, обговорили структуру, рівні та компоненти моніторингу та оцінки, визначили основні проблемні місця та  окреслили подальші кроки щодо розбудови спроможності та забезпеченні сталості регіональної системи моніторингу та оцінки у сфері протидії туберкульозу. В робочих групах були опрацьовані проекти облікової та звітної документації за компонентом «Туберкульоз», що розроблений у відповідності до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, та проект завдань та заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2017—2021 роки.

Інші новини